Home » Flådestyring » Planlæg og forudse vedligeholdelse af biler

Planlæg og forudse vedligeholdelse af biler

Strukturer og planlæg vedligeholdelse og eftersyn af dine lastbiler med FleetGO. Skader og nedbrud er en af de mest frustrerende begivenheder for vognmænd og transportvirksomheden, og dårlig vedligeholdelse kan hurtigt koste mange penge. God vedligeholdelse og eftersyn af lastbiler har en stor indflydelse på omkostninger, tid og kundetilfredshed. Hvis du kan forhindre sammenbrud eller unødvendig nedetid, kan du udbytte din bilflåde maksimalt, øge den samlede ydelse og skære ned på omkostningerne.

Tre former af vedligholdelse

Med planlagt vedligeholdelse af din bilpark sparer du tid på administrering, og kan du minimere risikoen på bilnedbrud. Du kan hurtigt diagnosticere mulige motorfejl og skader, og forhindre risikoen på høje service- og vedligeholdelsesomkostninger. Du kan fordele vedligeholdelse af biler i tre områder:

  • Planlagt vedligeholdelse af biler: baseret på værkstedets serviceinterval som kilometertal
  • Reaktiv vedligeholdelse af biler: baseret på defekter, fejl og / eller instrumentbræt advarsler
  • Forudsigelig vedligeholdelse af biler: baseret på konstant fjernovervågning af køretøjsinformation

Planlagt vedligeholdelse af biler

Planlagt vedligeholdelse kan fortolkes som standardvedligeholdelse, baseret på værkstedets serviceintervaller. Værksteder indstiller efter den sidste eftersyn specifik vedligeholdelse, såsom en lille (10.000 – 15.000 km) eller stort eftersyn (20.000 – 30.000 km). Moderne køretøjer vil informere føreren med en anmeldelse i bilens instrumentbræt, og nogle køretøjer bruger dynamiske serviceintervaller, baseret på den faktiske brug og slid, der måles med sensorer.

For planlagt vedligeholdelse kan FleetGOs standard løsning allerede spare dig masser af tid, da alle kørte kilometer indsamles som standard. Baseret på indstillede intervaller kan du nemt oprette en oversigt over fremtidige serviceaftaler baseret på bilens kilometertæller. Du har dermed mulighed for proaktiv planlægning af værkstedsbesøg til eftersyn og vedligeholdelse, og maksimere køretøjets nytteværdi.

Vil du gøre det endnu bedre, kan du også vælge at forbinde FleetGO enheden med bilens CAN-bus, så du udover kilometertal også kan basere serviceaftaler på temperaturer, omdrejninger, motortimer, brændstofforbrug osv.

Reaktiv vedligeholdelse af biler

Reaktiv vedligeholdelse er nødvendig, når det ikke var muligt at forhindre en fejl eller en defekt. Eksempler på reaktiv vedligeholdelse er fysiske defekter som et fladt dæk eller brudt spejl, men køretøjet kommunikerer også ‘interne’ funktionsfejl med advarselslamper og indikatorer i instrumentbrættet. Disse advarselslamper indikerer et bestemt problem eller en funktionsfejl, og skal hurtigst muligt udlæses af et bilværksted.

FleetGO kan udlæse disse advarselslamper på afstand, og vise dem i FleetGO-platformen, så flådeejeren med det samme kan gribe ind for at minimere bilens nedetid. For eksempel kan han bestille tid på bilværkstedet. Værkstedet kan efterfælgende reagere hurtigt, og med det samme bestille materiale til at løse fejlmeldingen.

Forudsigelig vedligeholdelse af biler

Hvis du virkelig vil spare tid og penge på vedligeholdelse af dine biler, er FleetGOs løsning til forudsigelig vedligeholdelse noget for dig. Både planlagt og reaktiv vedligeholdelse giver kun et øjebliksbillede af køretøjernes status. Computere, sensorer og teknikere kan give en indikation af slid og mulige risici, men de er ikke i stand til virkelig at forudsige, hvad der sandsynligvis vil ske. Med forudsigelig vedligeholdelse kombinerer FleetGO masser af data og viden om specifikke situationer, og er dermed i stand til at give en meget god indikation af mulige begivenheder, der kan opstå. For eksempel:

  • Når motortemperaturen stiger over tid, kan det indikere gammel eller dårlig kvalitet olie.
  • Når en bremseskive på den ene side af køretøjet viser mere slid end andre bremseskiver, kan det indikere en fast bremsekaliper.
  • Hvis dæktrykket langsomt falder, kan det indikere en lækage.
  • Hvis dækkets temperatur stiger over tid eller viser andre værdier end andre dæk, øges risikoen for et fladt dæk.

Med konstant analyse af store mængder af bildata og køreadfærd, kan vi forudsige mange situationer baseret på alle slags datakilder.

Forudsigelig vedligeholdelse: hvordan det fungerer

Som de fleste af vores løsninger spiller FleetGO -styringsenheden, CubiQ, en vigtig rolle. Cubiq enheden kan tilsluttes til alle nødvendige datakilder som CAN, OBD, FMS og fartskriveren. FleetGO arbejder med en stærkt standardiseret hardware- og ledningsopsætning, hvilket gør os i stand til at forbinde CubiQ enheden med de fleste biltyper, uden at berøre køretøjets integritet. Dette betyder: ingen lodning, ingen sikkerhedstrusler, ingen problemer med garanti og ansvar.

Afhængig af dine krav samler CubiQ alle de data, vi har brug for, og overfører dem i direkte og uden forsinkelse til FleetGO Cloud.

I FleetGO Cloud har flådeejeren et komplet overblik over bilparken, bilernes aktuelle position, kørestatus og mulige fejl. I en enkelt platform kan flådeejeren styre hele flåden proaktivt og reagere på uforudsete situationer.

Og det bedste er: FleetGO er mærke-uafhængig, så du kan styre hele din flåde, uanset bilmærke, eller om du både har lastbiler og varebiler i bilparken. Ved at bruge et uafhængigt system til flådestyring får du meget mere kontrol over din bilpark, og slipper du for at anvende forskellige, mærkeafhængige systemer.

Vil du vide mere om forudsigelig vedligeholdelse? Eller har du bestemte krav til flådestyring? Så kontakt os, vi vil meget gerne høre om dit projekt!

Smart flådestyring

Flådestyring gjort nemt og overskueligt