Home » Flådestyring » GPS Sort boks

GPS Sort Boks

En GPS sort boks er en af de vigtigste elementer indenfor telematik løsninger og flådestyring. Denne lille GPS enhed installeres i køretøjet og er i stand til at indsamle store mængder af data om køretøjet og køreaktiviteter.

FleetGOs GPS sort boks er en af de smarteste enheder, der findes, og gør det muligt at registrere en lang række data, som fx live GPS sporing, tidsregistrering og CAN bus data.

Hvordan fungerer en GPS sort boks til biler?

En sort boks enhed har to hovedfunktioner: indsamling af data og overførsel af data. For at indsamle data tilsluttes enheden til forskellige kilder som CAN-bus, OBD-port eller køretøjsensorer som tænding, brændstofmåler, dørsensorer osv.

Dataene overføres direkte til det interne SIM-kort, der bruger et almindeligt mobilnetværk. På en ekstern platform (i vores tilfælde FleetGO-platformen) indsamles og vises alle data til for brugere. I FleetGO platformen har du adgang til forskellige rapporter, dashboards og et live kort med sporing, så du nemt kan styre din flåde og medarbejdere.

Hvis køretøjet kører i et område hvor der er dårligt netværk forbindelse, gemmer en sort boks alle data i den interne hukommelse. Når GPS enheden har forbindelse igen, overføres alle data til platformen.

Hvilken data samles af en sort boks?

I dag er en sort boks en højt udviklet enhed som kan samle store mængder af køretøj- og førerdata. Nedenstående nogle eksempler på GPS data: 

Når en sort boks er forbundet med CAN bus, OBD eller FMS, er det også muligt at udlæse data såsom:

  • Fejldiagnostisering og udlæsning af advarsler i instrumentbrættet
  • Brug af fartpilot
  • Åben eller lukke døre
  • Brug af sele
  • Motortemperatur
  • Omdrejninger
  • Brændstofniveau

Optimér din flådestyring med GPS registrering
Med FleetGO’s løsning til flådestyring sparer du tid både i marken og på kontoret. I FleetGO platformen eller app har du en live oversigt af dine biler og medarbejdere, bilernes aktuelle position målt med GPS, og overvågning af dine biler 24 timer i døgnet. Din data har en historik på 10 år i FleetGO platformen, så du altid har adgang til din data!

Automatisk flådestyring gør det muligt at registrere førerens arbejdstimer, spore dine biler og udstyr på afstand, og se varigheden af de forskellige ture og besøg.

Sort boks til udlæsning af fartskriverdata

De nyeste og mest innovative Black Box enheder kan endda blive forbundet med digitale fartskrivere, så fartskriverdata udlæses automatisk og på afstand. FleetGO’s CubiQ enhed er et eksempel på sådan en sort boks. Ved at installere en CubiQ i lastbiler har du alle fordele af flådestyring med GPS sporing, samt automatisk udlæsning af fartskriverdata, og en analyse af køre- og hviletider.

Løsninger til flådestyring med en GPS sort boks

FleetGO byder en lang række løsninger til effektiv flådestyring:

Eksempler på brug af telematikdata til effektiv flådestyring

De teknologiske udviklinger har gennem tiden haft positivt indflydelse på forskellige industrier og tjenester. Hvor virksomheder i godstransport branchen var en af de første hovedbrugere, kan i dag enhver virksomhed, der ejer køretøjer, drage fordel af telematik. Nedenfor beskriver vi nogle eksempler og fordele ved at installere Black Box enheder i biler til en bedre flådestyring.

 

1: Lavere brændstofomkostninger

Ved hjælp af GPS sporing kan du realtime overvåge dine erhvervsbiler, varevogne og lastbiler, hvilket kan bidrage til lavere brændstofforbrug. Da du kan se bilernes aktuelle hastighed, og du kan indstille hastighedsbegrænsninger, kan du hurtigt spare tusindvis af kroner på årsbasis. Du eller føreren kan endda blive advaret, når køretøjet overskrider en forudindstillet hastighedsbegrænsning. Desuden er det også muligt at overvåge stationært kørsel. Reducering af stationær kørsel kan bidrage til høje brændstofbesparelser og reducere CO2 udstødning.

2: Førerens kørselsadfærd

Dine medarbejdere og vognmænd har selvfølgelig stor indflydelse på din flådestyring. Det er derfor vigtigt, at de også ser fordelene af GPS registrering. En af de største fordele for både medarbejdere på kontor og dem, der arbejder ude i marken, er at flådestyring med GPS sparer alle masser af tid, og man slipper for administrativt arbejde.

Udover det kan GPS data fra sort boks enheden bruges som bevis for at angive, hvor mange timer, en medarbejder har arbejdet på et specifikt projekt. Til sidst kan flådestyring med telematik reducere CO2 udstødningen, og gøre din virksomhed mere miljøbevidst.

3: Spar tid og penge på administrativt arbejde

Med GPS og telematik løsninger integreret i din flådestyring, sparer du og dine medarbejdere masser af tid på at vedligeholde timesedler, arbejdstimer per projekt, besøgsvarighed, osv. Dine medarbejdere slipper dermed for at vedligeholde håndskrevne timesedler eller notater.

Alle arbejdstimer bliver automatisk registreret og vist i FleetGO, så du nemt kan oprette rapporter til for eksempel lønberegning. Du kan også bruge din data til at opstille en totaloversigt af arbejdstimer per projekt, og sende en oversigt til dine kunder.

GPS registrering

Optimér din flådestyring og begynd at spare tid og penge!