Home » Flådestyring » 3 måder at registrere en elektronisk kørebog på

3 måder at overholde en automatisk kørebog på

En automatisk kørebog kan registreres og vedligeholdes på forskellige måder. De kørte kilometer kan registreses med GPS registrering, via pulser eller med en forbindelse til køretøjets CAN-bus.

Men hvad er forskellen, og hvilken løsning passer bedst til dig? I denne artikel forklarer vi mere om de forskellige metoder til at registrere dine ture på, så du kan vurdere, hvilken løsning passer bedst til dig.

Kilometer registrering med CAN bus

En forbindelse mellem kontrolapparatet og køretøjs CAN-bus er den sikreste og nemmeste måde at nøjagtigt registrere bilens kilometertal på. Da udstyret er direkte forbundet med bilens digitale odometer, har du altid en nøjagtig visning af dine faktiske kilometer i din kørebog. Hvis du kører i et område hvor GPS-modtagelsen er dårligt, eller helt tabt, vil enheden stadig registrere bilens kilometertal, og er derfor mindre følsom for unøjagtighed.

Fordele

 • Nøjagtig kilometerregistrering til automatisk kørebog, ingen afvigelse muligt
 • Din dokumentation til SKAT er 100 % akkurat, selv når GPS-signalet er lav
 • Udlæser også andre data, som bilens omdrejninger og brændstofforbrug

Ulemper

 • Omkostninger til anskaffelse af CAN bus forbindelsen
 • Bilens CAN bus data er ikke tilgængelig på alle køretøjer (ca. 80% af køretøjerne kan forbindes)

Kilometer registrering via GPS

Den mest standard måde at registrere køreaktiviteter på, er med GPS. En GPS enhed, som for eksempel FleetGOs CubiQ, bliver monteret i bilen, tilsluttet til køretøjets strømforsyning, og opretter en forbindelse til bilens kontaktsignal. Alle ture og kilometertal bliver således registreret på grundlag af dynamisk GPS registrering. Fordi GPS afviger nogle gange fra kilometertælleren i køretøjet, vil der over tid opstå en forskel mellem GPS og bilens kilometertal.
For at håndtere en kørebog som overholder SKATs krav, er det vigtigt at du 1 gang i 2 måneder indtaster bilens kilometertal i din GPS registrerede kørebog, så forskellen ikke bliver for høj. Systemet justerer derefter de faktiske kilometertal med GPS registreringen.

Fordele

 • Billigt
 • Fungerer i alle køretøjer

Ulemper

 • Mindre præcis (GPS afvigelse)
 • GPS-signalet kan nogle gange gå tabt
 • Indtast periodisk kilometertal (1 x pr. 2 måneder)

Kilometer registrering via Pulser

Puls-registrering eller kilometerpulsen er et analogt signal fra køretøjet, der tæller antallet af omdrejninger af hjulet (ved hjælp af pulser). En relativt nøjagtig afstand kan bestemmes ud fra dette. Imidlertid kan pulsning også afvige med tiden efterhånden som dæk slides eller når du skifter til vinterdæk.
Selv om denne metode er mere præcis end registrering med GPS, skal denne metode også periodisk “kalibreres”.

Fordele

 • Mere præcis end GPS
 • Tilgængelig på de fleste køretøjer

Ulemper

 • Indtast den faktiske kilometertal regelmæssigt (1 x pr. 6 måneder)
 • Hardware omkostninger
 • Hvis afvigelsen er for stor, skal hele systemet genkalibreres
 • Fungerer ikke i alle køretøjer

Elektronisk kørebog med dokumentation til SKAT? Vælg en CAN bus løsning

Hvis du vil overholde et kørebog som er godkendt af SKAT, anbefaler vi at du vælger en registrering med CAN-bus forbindelse. Denne mulighed giver dig det mindste arbejde og største sikkerhed og nøjagtighed. Ved at forbinde enheden med bilens CAN bus, har du et system som du nemt kan udvide i fremtiden med andre funktioner, som bilens omdrejninger, udlæsning af brændstofforbrug og diagnosticering af fejlmeldinger i bilens styringssystem.

Overhold SKATs krav med FleetGO Elektronisk Kørebog
FleetGO tager sig af at registrere alle ture kørt, så du ikke behøver at bekymre dig om det. Du kan 24/7 logge ind i FleetGO platformen eller app for at se dine biler og deres køreaktiviteter.. Vide mere om det er noget for din virksomhed? Så læs mere om Elektronisk Kørebog.

Realtime GPS tracking eller tidsregistrering? Vælg en GPS løsning

Skal du kun bruge registreringen til at spore dine køretøjer eller maskiner? Eller bruger du sporingssystemet til at registrere arbejdstid og rejsetid? Så er en 100% nøjagtig kilometertal mindre vigtig, og er en registrering med GPS tilstrækkeligt. Læs mere om GPS registrering her.

3 måder at registrere en elektronisk kørebog på

Billede: registrering via GPS, CAN bus eller Pulser

Elektronisk Kørebog

Overhold SKATs krav til kørebog nemt og helt automatisk

Elektronisk Kørebog

Overhold SKATs krav til kørebog nemt og helt automatisk