Home » Fartskriver » Udlæsning af tachograf data ved salg af bil

Udlæsning af tachograf data ved salg af bil

Når du sælger en tachografpligtig bil skal du sikre dig at udlæse de sidste data af tachografens masselager. Det anbefales at udlæse tachografen dagen bilen bliver solgt, så du er sikker på at have alle data udlæst. At udlæse tachografens masselager ved salg af bilen glemmes ofte, hvilket resulterer i en ukomplet data arkiv. Bødetakslen for en manglende tachograf data er 6.000 kroner per dag. Læs mere om fartskriver bøder.

Sidste udlæsning af tachografens masselager

Så længe køretøjet er låst ind på dit virksomhedskort, er du ansvarlig for at tømme tachografens masselager hver 60. dag. Udover tømningen af tachografdata til tide, er vognmænd også ansvarlig for at opbevare et komplet arkiv af tachograf filer i minimum 12 måneder. Hvis du mangler data ved kontrol af Færdselsstyrelsen, er vognmanden eller bilens ejer ansvarlig, ikke føreren af bilen.

Sidste download med FleetGO

Hvis dine biler er udstyret med Remote Tacho Download fra FleetGO, kan FleetGO-teknikeren udføre den sidste download for dig. Hvis du hellere selv vil udføre den sidste download af tachografens massehukommelse, kan du logge ind i FleetGO webportalen, trykke på knappen sidste download, og på få minutter overføres din data til FleetGO cloud til opbevaring.

Bemærk: det er vigtigt at planlægge den sidste download af tachografdata for at forhindre risikoen for manglende data. At aflæse en tachograf når bilen er solgt og låst ind på en anden virksomhedskort er vanskelig, især når køretøjet aqllerede er taget i brug af den nye ejer.

Trådløs og automatisk download af data
Fartskriverbøder på manglende indsendelse af fartskriverdata eller køre hviletidsovertrædelser kan koste dyrt. Remote Tacho Download hjælper dig med at downloade og opbevare alle dine data automatisk og trådløs så du og dine førere slipper for bøvl med at udlæse til tiden.

FleetGO Opret rapporter

Billede: Udlæsning af tachograf data ved salg af bil

Remote Tacho Download

Automatisk og trådløs download af førerkort og tachograf data

Remote Tacho Download

Undgå bøder ved automatisk og trådløs download af din fartskriver- og førerkortdata. Læs mere om det er noget for dig!

Vi vokser hurtigt!

Technology Fast50-2015
Technology Fast50-2016
Main50-2016
Main50-2017
Main50-2018
FD-Gazellen 2017