Home » Fartskriver » Trådløs Download af Førerkort og Fartskriverdata

Trådløs Download af Førerkort og Fartskriverdata

Når dine biler er forpligtet til at have installeret en fartskriver, bliver du automatisk forpligtet til at overholde reglerne vedrørende tidsfristelsen for download af førerkort og fartskriverdata, også kendt som kontrolapparaters massehukommelse.

Fartskriver forpligtelse

Overførslen af .DDD-filer (fartskriverdata og førerkortdata) kan udføres på flere måder, men skal udføres inden for følgende tidsrammer:

Fartskriverdata skal udlæses hver 60. dag

Førerkortdata skal udlæses hver 21. dag

I denne artikel fortæller vi mere om de forskellige løsninger til trådløs download af førerkort og fartskriverdata, og hvilken løsning egner sig bedst til din situation.

To muligheder for trådløs download af førerkort og fartskriverdata

Der findes to muligheder at download og overføre din førerkort og fartskriverdata:

 

Trådløs download af førerkort og fartskriverdata med kort rækkevidde: Føreren skal manuelt downloade og overføre sin data til et EDB medie på kontoret eller et cloud område. En tidskrævende løsning hvor fejl kan hurtigt opstå.

Trådløs download af førerkort og fartskriverdata med lang rækkevidde: Dataoverførsel med lang rækkevidde (fjerndownload) sker via GPRS, som gør det muligt at downloade og overføre data på lang afstand mens bilen kører.

Trådløs download af førerkort og fartskriverdata med kort rækkevidde

Trådløs download af førerkort og fartskriverdata som overførers gennem WLAN til et EDB medie på for eksempel kontoret, er kendt som trådløs download med kort rækkevidde.

Trådløs download af førerkort og fartskriverdata udføres fra virksomhedens hovedkontor eller de forskellige download stationer i Danmark. Hvis du downloader din data med en af ovenstående to løsninger behøver du ikke at indsætte virksomhedskortet i den digitale fartskriver, da udlæsning og overførsel foregår trådløst. Dette betyder, at de din fartskriverdata downloades til tiden og opbevares på et EDB-medie.

Undgå fartskriverbøder og sanktioner
Hvis du ikke udlæser dine førerkort og fartskriverdata til tide, risikerer du ikke kun høje bøder, men der er også risiko for, at gamle data overskrives med nye data, hvis fartskriverens interne hukommelse er opfyldt.

Udstyr til trådløst download af førerkort- og fartskriverdata med kort rækkevidde

Den mest almindelige løsning til dataoverførsel fra digitale fartskrivere og førerkortkort er DLD Short Range fra VDO, som kan kombineres med Remote TCO Manager. Der findes også Digifobpro WiFi-løsningen, hvor de downloadede data overføres gennem WiFi til et EDB medie. Det er muligt at overføre data via Bluetooth: den enhed, der er egnet til denne løsning, er DTCO SmartLink Pro, som dog kun kan downloade data fra førerkortet og ikke fartskriveren.

1: DLD Short Range

VDO trådløse download overfører data fra digitale fartskrivere og førerkort gennem et lokalt WLAN-netværk, når køretøjet kommer ind eller er placeret på virksomhedens adresse.

Gennem DLD enheden indsamles fartskriverdata, og oprettes en forbindelse mellem den digitale fartskriver og EDB mediet (f.eks. Remote TCO Manager) på hovedkontorets computer. Autoriseringen findes sted mellem virksomhedskortet og den digitale fartskriver.

Trådløs udlæsing fartskriver med kort rækkevidde

2: Digifob Pro WiFi

Digifob Pro overfører data fra fartskriver og førerkortet gennem et WiFi-netværk uden behov for Bluetooth eller en konstant computerforbindelse. Enheden kræver dog at være inden for kort rækkevidde af et trådløst netværk.

Føreren skal manuelt starte downloadprocessen og derefter vælge WiFi- indstillingen til dataoverførsel. Dataene overføres fra det øjeblik Digifob er tilsluttet til et WiFi-netværk (router eller mobil hotspot) for at være i stand til at overføre data til et EDB-medie.

Trådløs udlæsing fartskriver med kort rækkevidde

3: DTCO SmartLink Pro – Bluetooth

SmartLink Pro fra VDO fungerer med Bluetooth. Enheden skal indsættes i fartskriveren, så føreren kan tilslutte den til sin smartphone app. Selvom installationen er enkel, og appen tilbyder forskellige funktioner, er dataoverførslen kun muligt for førerkortdata, og ikke fartskriverdata. Enheden tilbyder derfor ikke en komplet løsning til at overholde fartskriverreglerne.

Trådløs udlæsing fartskriver med kort rækkevidde

Trådløs download med kort rækkevidde har følgende ulemper:

  • Download intervaller bliver ikke overholdt, da de afhænger af et WiFi-netværk
  • Det sker ofte at chauffører glemmer at downloade og overføre data til tiden
  • Download af førerkort og fartskriverdata foregår ikke automatisk – fejl kan hurtigt opstå

Trådløs download af førerkort og fartskriverdata med lang rækkevidde (GPRS)

En af de vigtigste emner for vognmænd er at være 100 % sikker på at have en komplet arkiv af førerkort- og fartskriverdata. Med FleetGO GPRS CubiQ enheden bliver din data automatisk downloaded  til tiden uanset hvor dine biler befinder sig, så du nemt overholder fartskriverreglerne uden manuel arbejde. Vide mere om vores løsning til trådløs og automatisk fjerndownload af din fartskriverdata? Så læs mere om Remote Tacho Download her.

Udstyr til trådløst download af førerkort- og fartskriverdata med lang rækkevidde 

For at styre flåden så nemt og effektivt som muligt for både fører, vognmand og medarbejdere på kontoret, har FleetGO udviklet en løsning til trådløs download af tachografdata og førerkort med lang rækkevidde (fjerndownload).

Enheden i bilen downloader automatisk førerkort og fartskriverdata når chaufføren er ude at køre (GPRS), og bliver uden forsinkelse overført til et cloud område, hvor din data bliver opbevaret.

I stedet for at føreren skal bruge lang tid på at downloade og overføre fartskriverdata på kontoret eller download stationer, slipper han for dette tidskrævende arbejde. Læs mere om trådløs fjerndownload ved at klikke på her.

Obs: Dette er kun en kort vejledning. Hver vognmand, fører og transportvirksomhed skal altid forholde sig til de lovpligtige bestemmelser, som du kan finde her.

Trådløs udlæsing fartskriver med kort rækkevidde

Billede: trådløs download fartskriver med kort rækkevidde

Remote Tacho Download

Trådløs download af fartskriverdata og førerkort

Remote Tacho Download

Automatisk og trådløs download af førerkort- og fartskriverdata med lang rækkevidde