Home » Fartskriver » Tachograf virksomhedskort lås-ind og lås-ud

Låsning af digitale tachografer på virksomhedskortet

Virksomhedlås-ind og -ud i tachografen

Når du anskaffer eller lejer en ny lastbil, skal du låse tachografen ind på dit virksomhedskort, så ejerretten af tachografen bliver overført. Normalt vil lastbilforhandleren eller værkstedet tage hånd om dette, men det glemmes ofte, især når vi taler om lejede lastbiler. At køre rundt med de forkerte indstillinger i tachografen kan resultere i overtrædelser af tachograf forordningen og bøder.

Virksomhedskort lås-ind ved lejede lastbiler

Når du lejer en lastbil i en bestemt tidsperiode, er du som lejer ansvarlig for registreringen og opbevaringen af lastbilens tachograf data. Ligesom med dine egne lastbiler, skal du downloade, opbevare og kontrollere førerkort- og fartskriverdata på eventuelle overtrædelser.
Som lejer skal du derfor sørge for, at lastbilen er låst-ind på dit virksomhedskort. Dette er den eneste måde at registrere alle data i overensstemmelse med fartskriverreglerne.

Ansvarlighed udlejeren

Udlejningsfirmaet er ikke ansvarlig for eventuelle overtrædelser af køre og hviletid reglerne, mens køretøjet udlejes til dig og er låst-ind på dit virksomhedskort.
Når køretøjet returneres til udlejningsfirmaet, skal du tachografen låses-ud igen. Også her sker det ofte, at man glemmer at låse lastbilen ud, men det er en meget vigtig handling.

Virksomhedskort låsning i VDO tachografer

Virksomhedskort lås-ind

  • Indsæt virksomhedskortet i tachografen
  • Hvis virksomhedskortet ikke er låst-ind endnu, får du en meddelelse i tachografen om du vil låse bilen ind på dit virksomhedskort. Du skal bekræfte ved at tykke på OK.

Virksomhedskort lås-ud

  • Indsæt virksomhedskortet i tachografen
  • Hvis kortet er indsat, bliver du spurgt om du vil ud-låse dit virksomhedskort fra tachografen. Bekræft blot med at trykke på OK

Bemærk: Hvis tachografen allerede er låst-ind på et andet virksomhedskort, og du vil registrere dit eget kort, vil det oprindelige virksomhedskort automatisk blive låst-ud.

Virksomhedskort låsning i Stoneridge tachografer

Virksomhedkort lås-ind

  • Indsæt dit virksomhedskort i tachografen, og vent på databehandlingen er udført.
  • Klik på Virksomhedkort lås-ind, og klik på JA.
  • Klik på OK, og dit virksomhedskort er låst-ind.

 

Virksomhedskort lås-ud

  • Indsæt virksomhedskortet i tachografen
  • Scroll ned i menuen til “Virksomhedskortlås”, og tryk på OK
  • Klik herefter på JA, og OK.

Bemærk: Hvis tachografen allerede er låst ind på et andet virksomhedskort, og du vil registrere dit eget kort, vil det oprindelige virksomhedskort automatisk blive låst ud.

Tachograf bøder ved forkert virksomhedskort låsning

Hvis du ikke har det korrekte virksomhedskort låst ind i tachografen, mangler du vigtige data i dit fartskriverarkiv. Bøderne kan hurtig løbe op i tusindvis af kroner. Læs mere om fartskriverbøder og sanktioner.

Undgå fartskriverbøder med vores remote tacho download løsninger
Fartskriver bøder kan hurtigt ende op i tusindvis af kroner, og misbrug overvåges regelmæssigt af politiet. Det er derfor vigtigt at tage færdselstyrelsens lovgivning omkring digitale tachograf og førerkort alvorligt.

FleetGO tager sig af at downloade fartskriverens masselager og førerkort, så du ikke behøver at bekymre dig om det. Den 12 måneders opbevaringsforpligtelse håndteres også af FleetGO. Læs mere om vores Tacho Download her.

Login virksomhedskort digitale tachografer

Billede: Login af virksomhedskort i digitale tachografer

Remote Tacho Download

Automatisk download af tachograf data og førerkort

Automatisk download af tachograf og førerkort data

Download og analyser din tachograf data og førerkort trådløs og på afstand.