Home » Fartskriver » Tachograf pligt ved gulpladebiler

Tachograf pligt ved gulpladebiler

Gulpladebiler, som fx ladvogne eller en varebil kombineret med trailer, som vejer mere end 3.500 kg, skal holde sig til tachograf kravene. Gulpladebiler (med eller uden trailer) som vejer mere end 3.500 kg er normalt underlagt dette krav, medmindre der er en undtagelse. Hvad er reglerne? Og hvordan kan du overholde dem? Du kan læse om dem nedenfor.

Tachograf forpligtelse

Tungvogn, busser og gulpladebiler som anvendes til godstransport og vejer mere end 3.500 kg, skal holde sig til tachograf reglerne. Dette krav gælder for alle gulpladebiler i Danmark og EU, og sigter mod at forbedre arbejdsvilkårene for chauffører, forbedre sikkerheden på vejen og sikre fair konkurrence mellem transportører.

Tachograf forpligtelsen gælder for:

 

  • Lastbiler, alukasse- og ladvogne med en vægt på mere end 3.500 kg;
  • Gulpladebiler (med eller uden trailer) med en vægt på mere end 3.500 kg og som bruges til godstransport;
  • Busser, der transporterer mere end otte personer;

Trådløst udlæsning af køre- og hviletider

FleetGO har udviklet en totalløsning til trådløst og automatisk download af førerkort- og fartskriverdata, så du altid har din data udlæst til tide. Din data opbevarer vi minimum 12 måneder i vores cloud område, så du er sikret af at overholde en tryg og sikret opbevaringspligt.

Ud over at udlæse, opbevare og analysere din fartskriverdata. Har du som standard også adgang til live GPS registrering og flådestyring.

Er det noget for dig? Så kan du læse mere om Remote Tacho Download her.

Gulpladebiler og tachograf forpligtelsen

En lastbil kan kombineres med forskellige trailere, såsom enkelt- og dobbeltdækkere, tautliners og tippeladere. Ladvogne eller varebiler kan også kombineres med trailere. Tachograf forpligtelsen gælder for alle kombinationer, hvor den samlede vægt (egenvægt plus maksimal tilladt belastning) er 3.500 kg eller mere. I dette tilfælde skal du registrere alle ture kørt, og udlæse, opbevare og analysere køre- og hviletiderne.

Bemærk: Mange virksomheder er ikke opmærksomme på tachograf forpligtelsen til gulpladebiler og ladvogne.

Tachograf undtagelser gulpladebiler

Der findes undtagelser til tachograf forpligtelsen. For eksempel når en ladvogn eller kombination af gulpladebil og trailer vejer op til 7.500 kg, og transporterer materiale, udstyr eller maskiner til chaufførens eget arbejde. Dette indebærer dog en række betingelser.

Denne undtagelse gælder også kun for ture, der finder sted inden for en radius på 100 kilometer fra virksomhedens adresse. Hvis destinationen er i udlandet, men stadig inden for en radius på 100 kilometer fra hvor virksomheden er baseret, gælder undtagelsen stadig.

Opsummering:

  • Maksimal belastningskapacitet er 7.500 kg;
  • Lasten, udstyret eller maskinerne bruges til eget job;
  • Der skal føres en omfattende oversigt over ture kørt og køretider;
  • Turene skal findes sted inden for en radius på 100 km fra virksomhedens adresse;
Tachpograf pligt ved gulpladebiler

Billede: Tachograf pligt ved gulpladebiler

Remote Tacho Download

Automatisk download af tachografdata og førerkort

Trådløs udlæsning af førerkort og tachografdata

Spar tid og penge på udlæsning af data

Vi vokser hurtigt!

Technology Fast50-2015
Technology Fast50-2016
Main50-2016
Main50-2017
Main50-2018
FD-Gazellen 2017