Home » Fartskriver » Tachograf Download Key

Tachograf Download Key

I Danmark og EU er du forpligtet til at udlæse digitale fartskriverdata indenfor bestemte tidsperioder. I Danmark gælder andre regler for udlæsningsperioden i sammenligning med andre EU lande.

I Danmark skal førerkortet udlæses hver 21. dag. Tachografens masselager skal udlæses hver 2. måned. I de fleste EU-lande skal førerkortet udlæses hver 28. dag, og fartskriverens masselager hver 90. dag.

Du er forpligtet til at downloade tachograf- og førerkortdata indenfor disse tidsperioder, og opbevare din data på et edb-medie i minimum 12 måneder. Der er forskellige måder at downloade eller udlæse en tachograf og førerkort på.  I dette artikel fortæller vi mere om, hvordan du kan downloade din data med en tachograf download nøgle.

Bemærk: med en Tachograf Download Nøgle overholder du ikke automatisk fartskriver lovgivningen. Du skal også kontrollere alle data på komplethed og eventuelle overtrædelser af køre- og hviletider. Sidstnævnte kan du ikke gøre med en tachograf download key! Derudover kræver det stadig en manuel handling.

Med FleetGO behøver du ikke at bekymre dig mere om udlæsning og sikret opbevaring til tide. FleetGO udlæser fartskriveren og førerkort automatisk og trådløs. Vide mere? Så læs mere om Remote Tacho Download.

Hvad er en tachograf download nøgle?

En tachograf download nøgle er et udstyr som kan bruges til at manuelt download af digitale tachograf- og førerkortdata. Det er derfor nødvendigt at vognmanden går hen til køretøjet for at udlæse førerkortet og tachografens masselager. I nogle tilfælde bruges der også en separat kortlæser til at downloade førerkortet. Det er meget vigtigt, at du downloader din data til tide, så du ikke løber risikoen på høje fartskriverbøder.

En tachograf download nøgle kopierer alle fartskriverdata fra masselageret, og downloader automatisk også førerkortdata, som er opbevaret i tachografs hukommelse. Efter at have udlæst alle fartskriverdata, kan du overføre filerne fra din tachograf download nøgle til din computer. Efterfølgende skal du opbevare din data på et eksternt edb-medie eller cloud område, som fx FleetGO platformen. Hver tachograf mærke har sin egen download key løsning. Vi forklarer tre af dem nedenfor.

Et alternativ til en tachograf download nøgle

Alternativet til en download key er trådløs download fra FleetGO: Remote Tacho Download (RTD). RTD gør det muligt at udlæse fartskriveren og førerdata automatisk med en selv-monteret enhed, og gør en Download Nøgle unødvendig. Prisen for Remote Tacho Download afhænger af antallet af køretøjer.

Fartskriver bøder
Det er vigtigt, at du ikke venter for længe med at udlæse digitale tachografdata, da fartskriver bøder hurtigt kan løbe op til 6000 kroner per manglende dag. Ud over det løber du også en risiko for, at gamle fartskriverdata bliver erstattet med nye data når tachografens interne hukommelse er fuldt.

Undgå fartskriver bøder med Remote Tacho Download fra FleetGO
Bødestraffen på overtrædelser af takograf forordningen eller manglende indsendelse af tachografdata når du bliver indkaldt til kontrol, kan resultere i de højeste fartskriverbøder, der findes. Det er derfor vigtigt at tage download og opbevaring af digitale fartskriver- og førerkortdata alvorligt.

For at overholde fartskriverreglerne har FleetGO udviklet en løsning, som automatisk og trådløs downloader din tachograf- og førerkortdata på afstand. Vi opbevarer din data sikret og beskyttet i FleetGO cloud i minimum 12 måneder, så du altid har adgang til din data hvis du bliver indkaldt til kontrol. Læs mere om Remote Tacho Download her.

Typer af tachograf download keys

Der er to typer download keys:

  • En Download key fra tachograf leverandøren
    Hver producent har sin egen download key

 

  • En producent uafhængige Download key
    Du kopierer tachograf data på en download key, hvorefter du kan overføre din data til et sikret EDB-medie.

Alle Download keys fungerer som en USB stik. Du forbinder enheden til tachografen via en standard 6-PIN-interface, hvorefter din fartskriverdata bliver downloaded. Herefter kan du tømme din Download key ved at indsætte den i din computer. Herunder forklarer vi nærmere hvilke tachograf download keys der findes:

  1. DAKO nøgle til udlæsning digitale tachografer
  2. VDO DLK Download key (2GB)
  3. GloboFleet Downloadkey II
  4. Stonerdige download key ‘Digivu’
VDO Downloadb key FleetGO
DigiVu Download key

1: DAKO nøgle til udlæsning digitale tachografer

En DAKO nøgle er en af de mest brugte download nøgler til digitale tachografer i Danmark. Den er primært udviklet til at udlæse førerkortdata i bilen, og kan bagefter overføres til et edb medie gennem en aflæsningsstation eller på kontor. En DAKO nøgle er nemt at bruge, og er en af de billigste download keys der findes.

Specifikationer
Opbevaringskapacitet2 GB
Størrelseca. 110 x 40 x 20 mm
Vægtcirka 40 gram
FarveSort /Blå
TilslutningUSB / Serial
Pris (cirka)1300 kroner

Alternativet til udlæsning med en DAKO nøgle; FleetGO Remote Tacho Download. Med FleetGO behøver du ikke at investere i dyre udlæsningsnøgler, sørger for at din data bliver udlæst trådløst, til tide og på afstand, og er meget nemmere at bruge. Få et tilbud!

1: VDO DLK Download key

VDO DLK Pro Download key fra VDO er designet, så transportvirksomheder, værksteder og myndigheder manuelt kan hente data fra førerkort og tachografen. En integreret kortlæser gør det muligt at downloade førerkortet og tachografen direkte, for eksempel når politiet udfører vejinspektion. Kortlæseren aktiveres med et licenskort før første brug. Alternativt kan førerkortet downloades via 6-PIN forbindelsen. Enheden har en high-speed USB forbindelse og et integreret SD-kort med 2 GB data.

Specifikationer
Opbevaringskapacitet2 GB
Størrelseca. 125 x 50 x 28 mm
Vægtcirka 50 gram
FarveSort
TilslutningUSB / Serial
Pris (cirka)3200 kroner

Alternativet til VDO DLK download key; FleetGO Remote Tacho Download. FleetGO gør brug af en download key unødvendig, er billigere, og er meget nemmere at bruge. Få et tilbud!

2: GloboFleet Downloadkey II

Med GloboFleet Download key II enheden kan digitale tachografer og førerkort udlæses, og gemme store mængder af data, da enheden har en 8 GB datahukommelse. Du kan hurtig se hvad den aktuelle downloadstatus er, fordi enheden har forskellige indikatorer som viser fremgangen.

Specifikationer
Opbevaringskapacitet8 GB data
Størrelseca. 118 x 35 x 20 mm
Vægtcirka 36 gram
FarveSort
TilslutningUSB / Serial
Pris (cirka)2200 kroner

Alternativet til GloboFleet download key; FleetGO Remote Tacho Download. FleetGO gør brug af en download key unødvendig, er billigere, og er meget nemmere at bruge. Få et tilbud!

3: Stoneridge download key ‘DigiVu’

Stoneridge’s Download key kaldes DigiVu. Denne download enhed for sin strøm direkte fra fartskriveren. DigiVu fås også som et sæt med en DigiVu + -kortlæser. I denne kortlæser er der 4 AAA-batterier, så enheden også fungerer når den er koblet fra tachografen. Så snart du tilslutter DigiVu til DigiVu +, er det i stand til at downloade førerkort data.

Specifikationer
Opbevaringskapacitetukendt
Størrelseca. 120 x 35 x 20 mm
Vægtcirka 30 gram
FarveSort
TilslutningUSB / Serial
Pris (cirka)1900 kroner

Alternativet til DigiVu download key; FleetGO Remote Tacho Download. FleetGO gør brug af en download key unødvendig, er billigere, og er meget nemmere at bruge. Få et tilbud!

 Opbevar din tachograf data trygt og sikkert

Som forklaret skal dine tachograf- og førerkortdata opbevares i mindst 12 måneder. Din data skal være direkte tilgængelige når du bliver indkaldt til kontrol af politiet.

Risikoen ved at opbevare din data på en computer eller en lokal server er meget større end på professionelle online cloud-tjenester. Leverandører af cloud områder tilbyder ofte også en ekstra alarmtjeneste, hvis din data eller downloads er ufuldstændige. 100 % datasikkerhed garanteret! Læs mere om FleetGOs cloud platform.

VDO Downloadb key FleetGO

Billede: Download nøgle til tachograf data

Remote Tacho Download

Automatisk og trådløs download af førerkort og tachograf data

Remote Tacho Download

Slip for manuel download med Remote Tacho Download fra FleetGO. Automatisk og trådløst download og opbevaring af din data.