Home » Fartskriver » Kortlæser til førerkortdata

Kortlæser til førerkortdata

For at overholde fartskriver reglerne, skal førerkortet udlæses hver 21. dag. Der findes forskellige måder og løsninger til at udlæse førerkortet. Nedenfor kan du læse hvilke typer udstyr, der findes.

Bemærk: med en kortlæser overholder du ikke automatisk tachograf reglerne, da du også skal udlæse tachografen hver 60. dag. Sidstnævnte kan du ikke gøre med en kortlæser!

For at gøre det nemt for både virksomhed og vognmand har FleetGO udviklet Remote Tacho Download løsningen. CubiQ enheden, som du selv kan installere på 15 minutter,  udlæser førerkort og tachografdata trådløst og helt automatisk. Du har altid adgang til din data i FleetGO platformen, hvor de kan analyseres på eventuelle overtrædelser af køre- og hviletider. Vide mere? Så læs mere om Remote Tacho Download.

Hvad er en kortlæser?

En kortlæser er et udstyr til at aflæse førerkortdata på. Tachografens masselager kan ikke aflæses med en kortlæser. Tachograf reglerne angiver, at du er forpligtet til at opbevare din førerkortdata i minimum 12 måneder. Troværdigt udlæsningsudstyr til førerkortdata er derfor meget vigtigt, så du nemt og trygt kan overholde reglerne.

Udlæsning af førerkortdata

En kortlæser er et udstyr til at aflæse førerkortdata på. Tachografens masselager kan ikke aflæses med en kortlæser. Tachograf reglerne angiver, at du er forpligtet til at opbevare din førerkortdata i minimum 12 måneder. Troværdigt udlæsningsudstyr til førerkortdata er derfor meget vigtigt, så du nemt og trygt kan overholde reglerne.

Typer af kortlæsere/udlæsningsudstyr til førerkortdata

For at udlæse din tachograf- og førerkortdata kan du vælge mellem forskellige typer udstyr:

 

Hardwaretyper:Afæsning til:Aflæsning:
Download nøgleTachografdataManuelt
KortlæserFørerkortdataManuelt
Download TerminalFørerkortdataManuelt
Remote Tacho Download (Black Box)Tachograf- og førerkortdataAutomatisk

Typer og mærker af førerkort udlæsere

En kortlæser er en (normalt integreret) del af en tachograf download nøgle, som bruges til manuelt udlæsning af førerkortdata. Der er forskellige typer førerkortlæsere og funktioner:

 

 1. FleetGO remote download – Trådløs og automatisk udlæsning førerkort
 2. Digicard – udlæser til førerkort
 3. GloboFleet – card control plus
 4. VDO – kortlæser
 5. Digifob 2.0 – udlæser til førerkort
 6. RS DigiVU(+)

1: Black Box – Remote Tacho Donwnload

Med Remote Tacho Download fra FleetGO behøver en vognmandsforretning aldrig manuelt at udlæse førerkort- og tachografdata igen: alle .ddd filer udlæses automatisk, uanset hvor dine lastbiler eller vognmænd befinder sig. Tachografdataene overføres trådløst til FleetGO cloud, hvor din data opbevares i minimum 1 år.

2: Digicard – udlæser til førerkortdata

Med en Digi card kan du manuelt udlæse din førerkortdata og overføre dem til din PC ved hjælp af en USB-stik. En Digi card udlæser din data, men det bliver ikke analyseret på køre- og hviletidsovertrædelser. Bemærk: en Digi Card kan ikke bruges til udlæsning af tachografdata.

3: GloboFleet – card control plus

Card Control plus er en softwarepakke, der giver dig mulighed for at udlæse, overføre, analysere og opbevare førerkortdata. Det er derfor en praktisk løsning til at udlæse til tiden, analysere mulige køre- og hviletidsovertrædelser og overholde opbevaringspligten. Ulempen er at du og dine førere skal manuelt udlæse og overføre data.

4: VDO – kortlæser

VDO – kortlæseren gør det muligt at udlæse, overføre og opbevare førerkortdata manuelt. Din data kan derefter overføres til TIS-web, FleetGO Tacho Analyse eller et andet værktøj til at analysere din tachografdata,

5: Digifob 2.0 – udlæser til førerkort

Digifob 2.0 er en enhed, som bruges til manuel udlæsning af førerkortdata. Denne enhed hjælper både chauffører og vognmænd med at udlæse data til tide, samt kontrollere eventuelle overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne.

6: RS DigiVU(+)

RS DigiVU er en enhed, som giver dig mulighed for manuel udlæsning af digitale tachograf- og førerkortdata. Enheden gemmer din data i hukommelsen, hvorefter du importerer filerne fra enheden til din PC via en USB-stik.

Hvad registrerer et førerkort?

En førerkort registrerer alle ture og føreraktiviteter som, føreren har lavet, såsom:

 • Alle lastbiler, hvor førerkortet er blevet anvendt;
 • Kilometertal fra hver lastbil
 • Køretider;
 • Afstand kørt per tur;
 • Turoplysninger;
 • Kørsel med flermandsbetjening.

Fartskriver bøder
Fartskriverbøder på manglende indsendelse af fartskriverdata eller overtrædelser af køre- og hviletider er høje, og overtrædelser eller manglende dokumentation af tachografer kontrolleres ofte af politiet.
Det er derfor vigtigt at udlæse, opbevare og analysere tachografdata seriøst.

FleetGO’s Remote Tacho Download hjælper dig med at udlæse både tachografen og førerkortet, så du og dine førere slipper for at bekymre sig om at udlæse til tiden. Den 12 måneders opbevaring forpligtelse er også fuldt ud dækket af FleetGO. Læs mere om Remote Tacho Download og få et tilbud.

Billede: VDO kortlæser

Remote Tacho Download

Automatisk og trådløs udlæsning af førerkortdata

Automatisk udlæsning af førerkortdata

Læs mere om FleetGO’s løsning til automatisk og trådløs udlæsning af tachograf og førerkortdata: Remote Tacho Download

Vi vokser hurtigt!

Technology Fast50-2015
Technology Fast50-2016
Main50-2016
Main50-2017
Main50-2018
FD-Gazellen 2017