Home » Fartskriver » Kontrol af tachograf data

Kontrol af tachograf data

For at kontrollere, om du ikke mangler tachograf data samt overholder køre- og hviletidsreglerne, kontrollerer Færdselsstyrelsen og Politiet vejsidekontrol samt indkaldelse til kontrol.

Hvad er fartskriverkontrol?

Kontrollen udføres på to områder:

  • Mulige overtrædelser af køre- og hviletider
  • Manglende tachograf- eller førerkortdata

Færdselsstyrelsen og Politiet kontrollerer om dine chauffører overholder køre- og hviletidsreglerne; køre- og hviletidsforordningen. Hvis chaufførerne kører i en af dine biler, kan det også blive dit ansvar hvis der er begået overtrædelser. Kontrol på manglende tachograf- eller førerkortdata bliver gjort ved indkaldelse. Du kan blive indkaldt af Færdselsstyrelsen til at sende din data til kontrol.

Vejkontrol

En hurtig kontrol på køre- og hviletidsreglerne er vejkontrol. Lastbilchaufføren anmodes om at parkere langs motorvejen, fx en rasteplads, hvor inspektøren kontrollerer om reglerne for køre- og hviletider er overholdt. Disse data hentes fra førerkortet. Hvis der findes mange fejl eller overtrædelser af lovgivningen, kan en virksomhedskontrol følge, hvor inspektører vil kontrollere alle din data grundigt igennem.

Virksomhedskontrol

Ud over vejkontrol kan Færdselsstyrelsen også indkalde til virksomhedskontrol. Inspektører undersøger din data for en bestemt periode for en eller alle lastbiler / chauffører på manglende data eller overtrædelser. Inspektøren kan kræve en datahistorik på 12 måneder. Det er derfor vigtigt, at du har opbevaret din data trygt og sikkert. Hvis der bliver fundet overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne, eller hvis du mangler data, kan Færdselsstyrelsen pålægge store bøder på tusindvis af kroner.

Hvad kontrolleres på?

Færdselsstyrelsen kan kontrollere følgende punkter:

  • Køre- og hviletider
  • Arbejdstid
  • Manipulation af tachografdata
  • Manglende brug af førerkort
  • Manglende tachograf- eller førerkortdata
  • Om transportvirksomheden har tvunget føreren til at overtræde reglerne

Trådløst udlæsning af køre- og hviletider

FleetGO har udviklet en totalløsning til trådløst og automatisk download af førerkort- og fartskriverdata, så du altid har din data udlæst til tide. Din data opbevarer vi minimum 12 måneder i vores cloud område, så du er sikret af at overholde en tryg og sikret opbevaringspligt.

Ud over at udlæse, opbevare og analysere din fartskriverdata. Har du som standard også adgang til live GPS registrering og flådestyring.

Er det noget for dig? Så kan du læse mere om Remote Tacho Download her.

Hvem kontrollerer?

For at kontrollere, om chauffører og vognmænd overholder tachograf lovgivningen og køre- og hviletidsreglerne, blev der udarbejdet europæiske regler i 2017 (forordning (EF) nr. 561/2006). Selvom disse regler er de samme for hvert europæisk land, har hvert land sit eget “organisation”, der udfører kontrol og tilsyn med overholdelse af ​​reglerne.

Kontrol på tachograf data

Billede: Kontrol på tachograf data

Remote Tacho Download

Automatisk download af tachografdata og førerkort

Trådløs udlæsning af førerkort og tachografdata

Spar tid og penge på udlæsning af data

Vi vokser hurtigt!

Technology Fast50-2015
Technology Fast50-2016
Main50-2016
Main50-2017
Main50-2018
FD-Gazellen 2017