Home » Fartskriver » Køre- og Hviletider forklaret

Køre og Hviletidsregler forklaret nærmere

Vognmænd, Speditører og Transportvirksomheder er forpligtet til at overholde strenge fartskriverregler omkring deres køre- og hviletid. Den seneste beslutning om dette blev vedtaget i marts 2007: Køre- og Hviletidsforordningen. Forordningen er fastsat i Færdselsloven.

Køre- og Hviletidsreglerne

Bøder på overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne kan hurtigt løbe op i tusindvis af kroner, og overholdelse af reglerne bliver kontrolleret tit af politiet. At være opmærksom på at udlæse og opbevare tachograf- og førerkortdata på tide er derfor meget vigtigt.
Det sker ofte, at virksomheder glemmer at udlæse data til tide, eller holder ikke styr på, hvor de har opbevaret fartskriverdata.

 

I nedenstående link kan du finde en oversigt af de vigtigste køre- og hviletidsregler:

Køre og Hviletider- en oversigt af alle regler i PDF

Trådløst udlæsning af køre- og hviletider

FleetGO har udviklet en totalløsning til trådløst og automatisk download af førerkort- og fartskriverdata, så du altid har din data udlæst til tide. Din data opbevarer vi minimum 12 måneder i vores cloud område, så du er sikret af at overholde en tryg og sikret opbevaringspligt.

Ud over at udlæse, opbevare og analysere din fartskriverdata. Har du som standard også adgang til live GPS registrering og flådestyring.

Er det noget for dig? Så kan du læse mere om Remote Tacho Download her.

AETR regler

Reglerne for køre- og hviletider, der er fastsat i Færdselsloven, gælder for alle køreaktiviteter inden for EU. Hvis destinationen for en rejse er i et af følgende lande, gælder AETR-reglerne:

Albanien, Andorra, Armenien, Aserbajdsjan, Bosnien, Kasakhstan, Kroatien, Makedonien, Moldova, Montenegro, Ukraine, Usbekistan, Rusland, Serbien, Tyrkiet, Turkmenistan og Hviderusland.

 

Eksempel på AETR regler

Et eksempel vil bedst forklare anvendelsen af AETR-reglerne: En vognmand i Padborg instrueres til at hente en last i Prag. Når føreren er halvvejs, ændres rejsen, og føreren får besked at hente en last i Moskva (Rusland). AETR-reglerne gælder nu under hele rejsen (fra Kolding til Moskva). Hvis der foretages en eller flere ture under AETR-reglerne inden for en uge, gælder AETR køre- og hviletidsreglerne for hele ugen.

Overhold køre- og hviletidsreglerne nemt og optimér din flådestyring

Som du kan læse i dette artikel, er det meget vigtigt at have en live og realtime oversigt af førerens aktuelle køre og hviletider, så du med det samme kan se, om dine vognmænd holder sig til den daglige og ugentlige køre- og hviletidsperioder.

FleetGO har udviklet en CubiQ enhed, som automatisk downloader fører- fartskriverdata. Disse data bliver trådløst udlæst og vist live i FleetGO platformen. På den måde har du altid en realtime oversigt af aktuelle køre- og hviletider. Med en integreret GPS flådestyring kan du direkte se, hvor dine biler befinder sig, og hvilken fører stadig har nok køretimer til at udføre opgaver.

Vide mere? Så efterlad dine kontaktoplysninger her, og vi ringer tilbage til dig hurtigst muligt!

Køre og Hviletider forklaret

Billede: Køre- og Hviletider forklaret

Køre og Hviletider

Download en oversigt af alle regler i et PDF dokument

Køre og Hviletider

Download en oversigt af alle regler i et PDF dokument

Vi vokser hurtigt!

Technology Fast50-2015
Technology Fast50-2016
Main50-2016
Main50-2017
Main50-2018
FD-Gazellen 2017