Home » Fartskriver » DSRC – trådløs vejsidekontrol af fartskriverdata

DSRC – trådløs vejsidekontrol af fartskriverdata

Den smarte tachograf er et moderne kontrolapparat, der øger effektiviteten og sikkerheden for førere og trafikanter. En af de obligatoriske funktioner i den intelligente tachograf er en integreret DSRC modul. DSRC er trådløs kommunikationsmodul, som gør det muligt at kreere en to-vejs kommunikationskanal mellem to enheder. Ved hjælp af denne sikre forbindelse kan politiet kontrollere lastbilens fartskriverdata på kort afstand ved vejsidekontrol.

Traditionelle vejkontrol er ikke længere nødvendig

Vejkontrol af politiet… få ser frem til det, selvom de fleste selvfølgelig ved at kontrol på for eksempel førerens køre- og hviletid er vigtigt for trafiksikkerheden. Den nye smarte tachograf, som er forpligtet siden juni 2019, har en DSRC-modul indbygget, som gør traditionelle vejkontrol unødvendige. Takket være dette integrerede modul kan politiet på afstand kontrollere, om fartskriveren fungerer, og om den er manipuleret.

Fordelen er, at dine førere ikke ender op i en langvarig vejkontrol, hvilket mindsker risikoen på eventuelle forsinkelser. Dertil forbedres trafiksikkerheden, og øger retfærdige forhold mellem danske og udenlandske lastbilchauffører. Førere, som holder sig til køre- og hviletidsreglerne, sparer dermed masser af tid og penge.

Fartskriverkontrol fra vejkanten

Hvert 60. sekund gemmer fartskriveren de seneste køredata, der kræves til vejkontrol. Med den integrerede DSRC-modul måler politiet tachografdata langs sidevejen, og derfor eksternt. Følgende data kontrolleres med DSRC:

  • Registreret kørehastighed målt med tachografen
  • Justering af tiddata
  • Førerkortindsætning under kørsel
  • Bilens registreringsnummer
  • Brud af GPS data (GNSS)
  • Brud af sporingsensorer
  • Langvarige strømafbrydelser
  • Seneste sikkerhedsbrud
  • Kørsel uden førerkort

Undgå bøder med automatisk download af tachograf og førerkort data
Fartskriverbøder på manglende indsendelse af fartskriverdata eller overtrædelser af takograf forordningen er høje, og overtrædelser eller manglende dokumentation af tachografer kontrolleres ofte af politiet.
Det er derfor vigtigt at tage udlæse din data til tide, og opbevare dem i minimum 12 måneder.
FleetGO’s Remote Tacho Download hjælper dig med at downloade både tachografen og førerkortet, så du og dine førere slipper for at bekymre dig om at udlæse til tiden. Den 12 måneders opbevaring forpligtelse er også fuldt ud dækket af FleetGO. Læs mere om Remote Tacho Download her.

DSRC – trådløs vejsidekontrol af fartskriverdata

Billede: DSRC – vejkontrol fartskriverdata

Remote Tacho Download

Undgå fartskriverbøder med automatisk og trådløs download af førerkort og tachograf data

Remote Tacho Download

Undgå bøder med automatisk og trådløs download af tachograf data og førerkort