Aflæsning af tachograf og førerkort

Home » Fartskriver » Aflæsning tachograf og førerkort

Aflæsning af førerkort og tachograf data Overhold tachograf reglerne

En oversigt af udstyr til at udlæse tachografdata og førerkort.

 • Remote Tacho Download
 • Tachograf Download key
 • Førerkort udlæser
 • Udlæsningsstation
 • Køre- og Hviletid software

Læs mere om lovgivningen omkring tachografer og ofte stillede spørgsmål omkring udlæsning af digitale tachografer og førerkortdata.

Få et tilbud
Og kom i kontakt med en rådgiver.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Trusted by:
Westfalen logo
Fastned logo
Fritom logo
Kaba logo
Remondis logo
Renewi logo
DHL Express logo
ArcelorMittal logo
Worx logo
Kaba logo

1: Automatisk udlæsning førerkort – Remote Tacho Download

Det bedste valg for automatisk og trådløs udlæsning

En Black Box er en enhed som monteres i bilen, bag tachografen. Afhængigt af fartskrivermodellen kan en Black Box trådløst og på afstand downloade, overføre og opbevare både fartskriver- og førerkortdata automatisk.
Udover automatisk aflæsning af fartskriverdata, byder en Black Box også på GPS tracking og FMS så du kan spore dine biler og kontrollere brændstofniveauet. Med Remote Tacho Download har vognmænd, virksomheder og førere adgang til alle data i et online cloud platform.

 • Remote Tacho Download med adgang til FleetGO Cloud platformen
 • Få en pris på basis af din bilpark
 • Automatisk udlæsning af tachograf- og førerkortdata
 • Software til kontrol af køre hviletider og datalagring.

TACHO COMPLETE

Kr. 200 månedligt

Alt i en-løsning:
Trådløs download af tacho data, flådestyring, GPS tracking og køre- hviletidsovertrædelser

Nyhed: FleetGO Tacho Complete Alt i en løsning til automatisk og trådløs udlæsning af tacho data og førerkort. Inkl. køre hviletidsanalyse og GPS tracking.

Fast beløb per bil, per måned - ingen ekstra omkostninger per chauffør.

2: Download key til tachograf udlæsning

En tachograf download key gør det muligt at udlæse og opbevare din tachografdata manuelt. Du aflæser tachografen ved at indsætte din download key i kontrolapparatet, hvorefter .DDD filerne aflæses og gemmes på et USB stik. Herefter kan du overføre din data til din computer eller på et integreret SD-kort.

 • Download key med adgang til FleetGO Cloud platformen
 • Få en pris på basis af din bilpark
 • Manuelt udlæsning af digitale tachografer
 • Software til kontrol af køre hvileitder og datalagring

3: Tachograf udlæsning med kortlæser

Kortlæseren kan kun bruges til udlæsning af førerkortet. Kortlæseren er derfor ofte integreret med en download key eller en anden enhed, som kan udlæse tachografens masselager.

 • Kortlæser med adgang til FleetGO Cloud platformen
 • Fra 900,-
 • Manuelt udlæsning af førerkort data
 • Kan integreres med software til køre- og hviletidsanalyse

Perfekt til selvstændige vognmænd uden egen bil.

4: Tachograf udlæsningsstationer

En udlæsningsstation er en mobil enhed til manuel udlæsning af førerkortdata. Terminalen fungerer med en integreret kortlæser til førerkortet og en separat download key til fartskriveren. Fra terminalen kan fartskriverdata overføres via LAN eller USB til en PC eller et cloud område.
Udlæsningsstationer er placeret på rastepladser, tankstationer, bilcentre eller hos arbejdsgiveren.

Tachograf forpligtelser

Tachograf data bliver opbevaret i kontrolapparatets masselager, og skal udlæses hver 60. dag. Førerkortet skal udlæses hver 21. dag. Hvis du ikke udlæser din data til tide, kan fartskriver bøder ende op i tusindvis af kroner. For eksempel koster det 6000 kroner i bøde hvis du mangler digitale tachograf eller førerkortdata. FleetGO Remote Tacho Download udlæse, opbevarer og kontrollerer din data trådløs og automatisk.

Læs mere om Tacho Download.

Køre- og hviletidssoftware med opbevaring Den nemmeste måde at kontrollere om du mangler data, eller om der begået overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne

Du kan bruge køre-og hviletidssoftware fra FleetGO i kombination med vores udlæsningsprodukter til digitale tachografer, men du kan også bruge software programmet med dit nuværende udlæsnings udstyr. Uanset hvordan du udlæser din data, kan du altid uploade og opbevare din dat i FleetGO’s køre- og hviletidssoftware.

FleetGO Download af førerkort og tachograf

Få et tilbud – kom i kontakt med en rådgiver 

Er du nysgerrig efter de forskellige løsninger omkring udlæsning af digitale tachografer og førerkort? Så indtast din kontaktoplysninger og få et passende tilbud.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

VIGTIGT: Dette er kun en kort vejledning. En hvilken som helst chauffør eller virksomhed bør altid henvende sig til den fuldstændige juridiske tekst, som kan findes her: http://eur-lex.europa.eu/eli/reg/2006/561/oj

Udstyr til aflæsning af fartskriverdata

Nedenstående en oversigt af de forskellige hardwaretyper til aflæsning af digitale fartskrivere og førerkortdata. Bemærk: Fra den 15. juni 2019 er Den Smarte Tachograf obligatorisk i alle ny-registrerede lastbiler. Kontroller, om dit udstyr til aflæsning også er egnet til at downloade denne nye smarte fartskriver.

Hardwaretyper:Afæsning til:Aflæsning:
Download nøgleTachografdataManuelt
KortlæserFørerkortManuelt
Download TerminalFørerkortManuelt
Remote Tacho Download (Black Box)Tachografdata og FørerkortAutomatisk

To måder at downloade fartskriverdata trådløs og automatisk på

For at aflæse alle fartskriverdata automatisk og på tide, er trådløst aflæsning en effektiv og tidsbesparende metode; Manuel arbejde og aflæsning undgås, og eventuelle afvigelser eller overtrædelser kan hurtigt takles. Der er to måder at downloade på. En moderne bordcomputer kan aflæse og gemme fartskriverdata, eller du kan vælge at bruge en installeret Black Box med realtime GPS tracking og flådestyring.

1: Remote Tacho Download

Remote Tacho Download fra FleetGO giver mulighed for automatisk og på afstand at opfylde myndighedens aflæsningskrav til større bilparker. Udover sikkerheden ved automatisk opbevaring er der også mulighed for at analysere fartskriverdata på køre- og hviletidsovertrædelser. Men den største fordel ved Remote Tacho Download løsningen er, at forpligtelsen til at aflæse, opbevare og analysere fartskriver- og førerkortdata gøres automatisk og på afstand, så du og dine vognmænd ikke behøver at spendere tid på det.

Lyder det som noget for dig? Så klik på nedenstående link:

2: Download med et WiFi netværk

En måde at trådløst aflæse fartskriveren på er via Wifi. Problemet med aflæsning gennem en Wifi-forbindelse er, at det skal være et sikret WiFi netværk, og dette er ikke altid tilfældet. Ud over det er det kun muligt at udlæse data med kort rækkevidde.

Hvor ofte skal man aflæse en førerkort

I Danmark skal førerkortdata skal aflæses hver 21. dag. I de fleste EU-lande skal førerkortet aflæses hver 28. dag.

Hvor længe gemmes data på førerkortet?

Førerkortet opbevarer førerens aktiviteter i mindst 28 dage. I nogle tilfælde er det også muligt at overføre data fra kortet efter denne periode, men det skal gøres manuelt.

Hvad opbevares på førerkortet?

Førerkortet indeholder data om førerens identitet og tillader registrerering og opbevaring af hans aktiviteter. Når du har aflæst et førerkort, har du adgang til følgende data:

 • Navn, fødselsdato og CPR nummer;
 • Varighed af gyldighed og udstedelsesdato;
 • Førerens nationalitet;
 • Lastbilens data;
 • Køre- og hviletid (angives via tachograf symboler);
 • Hastigheder;
 • Antal førere;
 • Begivenheder, fejlmeddelelser og kontroller;
 • Værkstedsbesøg

Førerkortet opbevarer førerens aktiviteter i mindst 28 dage. I nogle tilfælde er det også muligt at overføre data fra kortet efter denne periode, men det skal gøres manuelt.

Hvornår kan jeg køre uden førerkort?

Brug af førerkort er obligatorisk ved vejtransport af varer eller personer i Danmark og EU. Det er kun tilladt at køre uden førerkort under visse forhold.

Hvis du for eksempel lejer en bil privat, har du lov at køre uden førerkort, forudsat at køretøjet ikke har en totalvægt på over 7,5 tons. For alle tungere køretøjer gælder reglerne for privat kørsel ikke.

Hvordan skal en lastbilchauffør bruge sit førerkort?

Enhver lastbilchauffør er forpligtet til at indføre et førerkort under kørslen. Enhver lastbilchauffør, som kører på de danske veje, skal holde sig til den danske lovgivning omkring køre- og hviletidsforordningen.

Fire måder at aflæse fartskriverdata på

Hver fartskriverleverandør har sine egne løsninger til aflæsning, såsom en udlæsningsnøgle til digitale fartskrivere eller en udlæsstation til manuel aflæsning af digitale tachografer og førerkort. Du kan altid spørge din fartskriver leverandør eller servicecenter omkring de forskellige muligheder.

Formål med aflæsning af digitale fartskriverdata

Hvis du bruger fartskrivere i din bilpark, er du forpligtet til at overholde Færdselsstyrelsens takografforordning og køre- og hviletidsregler. Dette gør du ved regelmæssigt at aflæse/downloade og opbevare fartskriverdata, samt udføre en kontrol på eventuelle brud på fartskriverreglerne.

Formålet med registreringen er, at lave køre- og hvileperioder læsbare for både transportvirksomheder og myndighederne når du bliver indkaldt til virksomhedkontrol. Aflæsning betyder, at fartskriverdata overføres og opbevares på et eksternt edb-medie, som skal være forsynet med et backup-system, der hindrer tab af data.

Tachograf indsæt kort

Hvilke regler er der for fornyelse af førerkort?

 • Du kan først ansøge om nyt førerkort to måneder for gyldighedperiodens udløbsdato.
 • Senest 15 dage før kortets udløbsdato skal der ansøges om nyt førerkort. specielt når du vil være sikker på at få nyt førerkortet før udløbsdatoen.
 • Den første dag efter udløbsdatoen, gælder dit nye førerkort.
 • Dit gamle førerkort skal ikke afleveres eller returneres til udstederen.

Nyt førerkort til førere med sædvanlig bopæl udenfor Danmark

Hvis føreren har sin bopæl på Færøerne, og han ansøger om dansk førerkort, kan han aflevere sin ansøgning til politiet på Færøerne, som bagefter sendes videre til Københavns Politi, eller hos Københavns Politis ekspedition på Hovenbanegården. Husk at medbringe pas eller andet dokumentation, hvilket viser førerens statsborgerskab, køn, fødselsdato og vielsesattest.

Hvor ansøges om nyt førerkort?

Ansøgning om førerkort indleveres til politiet. En blanket til ansøgning om førerkort findes her: Blanket til ansøgning førerkort

Hvorfor aflæse et digitale fartskrivere og førerkort?

Fartskriverforordningen omfatter også aflæsning af førerkort. Fartskriverdata registreres ikke kun af fartskriveren, men opbevares også på førerniveau. Dette gøres på det personlige førerkort, hvilket føreren bruger for at identificere sig i lastbilen.

Det eksisterende fartskriverkrav omfatter ikke kun aflæsning af førerkortet, men også aflæsning af fartskriverens masselager. De data, der er registreret af fartskriveren, gemmes automatisk i masselageret.

Software til at kontrollere førerens køre- og hviletider

Efter at have udlæst og gemt fartskriverdata på et edb-medie, skal du kontrollere om din data er komplet, og om der er begået overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne. Vil du vide mere om vores løsning til analyse af køre- og hviletidsdata? Så læs mere om Tachograf Analyse.

Hvordan aflæses fartskriverdata gratis?

For at aflæse data er hardware og software altid påkrævet. Gratis løsninger er i de fleste tilfælde en del af et andet produkt.

Hvem er ansvarlig for aflæsning af fartskriverdata og førerkortdata

Aflæse, opbevare og analysere fartskriverdata er i de fleste tilfælde virksomhedens ansvar. Også med lejede lastbiler er transportvirksomheden som udlejer ansvarlig for aflæsningen af fartskriveren. I lejede lastbiler er det meget vigtigt at virksomhedskort og førerkort registreres før turen bliver startet, da tilpasninger efter lastbilen er startet, ikke altid er muligt. Forkert lås-ind og lås-ud af virksomhedskortet kan resultere i høje fartskriverbøder.

Forskelle i aflæsning mellem fartskrivertyper

Der findes forskellige virksomheder på markedet, som byder løsninger til aflæsning af digitale fartskrivere fra de to største leverandører, VDO og Stoneridge. Den nemmeste og mest effektive (og mærke-uafhængige) løsning er FleetGOs Remote Tacho Download. Med en monteret Black Box i lastbilen, bliver din data sikret og beskyttet downloaded og opbevaret i et cloud område. FleetGOs løsning omfatter også en integreret løsning til at analysere førerens køre- og hviletider, og kan opsiges månedligt.

Hvordan kan digitale tachografdata udlæses?

Den manuelle udlæsning og opbevaring af fartskriverdata kan gøres via en tachograf udlæsning nøgle, også kendt som Download Key. Med en download nøgle skal føreren eller arbejdsgiveren gå hen til lastbilen for at aflæse fartskriveren og førerkortet. Aflæsning af førerkortet er ofte muligt med samme aflæsningsnøgle, men i nogle tilfælde anvendes en separat kortlæser.
En mere effektiv løsning er at aflæse fartskriverdata på afstand med en tilsluttet enhed, som automatisk udlæser og overfører fartskriver- og førerkortdata automatisk og trådløst til et edb-medie.

Hvordan anvendes førerkort?

Alle regler for anvendelsen af førerkort og den digitale fartskriver, findes i køre- og hviletidsbekendtgørelsen og trafikstyrelsens tre forordninger:

 • Køre- og hviletidsforordningen
 • Fartskriver forordningen
 • Kontrolapparatforordningen forordningen

Hvad koster et førerkort?

Prisen for et nyt førerkort er 525 kroner.

Få et tilbud – kom i kontakt med en rådgiver 

Er du nysgerrig efter de forskellige løsninger omkring udlæsning af digitale tachografer og førerkort? Så indtast din kontaktoplysninger og få et passende tilbud.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Vi vokser hurtigt!

Technology Fast50-2015
Technology Fast50-2016
Main50-2016
Main50-2017
Main50-2018
FD-Gazellen 2017